Planificare petreceri

Checklist pentru planificarea petrecerii de botez: tot ce trebuie să știți

Planificarea unei petreceri de botez poate fi copleșitoare, dar acest checklist vă va ajuta să vă organizați și să faceți totul cu ușurință.

Bun venit pe blogul meu, unde astăzi vă voi povesti despre un eveniment special care a fost organizat recent într-un mod absolut unic și captivant. Este vorba despre botezul micuțului Luca Nicolas, fiul dragilor Dana și Mădălin, clienții noștri fideli, care ne-au solicitat deja a doua oară organizarea unui eveniment important din viața lor. Propunerea de a realiza un concept de eveniment „Tropical Party” a venit la începutul acestui an, iar părinții au dezvăluit faptul că mama, Dana, este o iubitoare cu un interes deosebit pentru animale din junglă și natura exotică. Cu acest lucru în minte, am pornit în căutarea locației potrivite și am găsit Hotel Restaurant Elite, situat în inima orașului Dr. Turnu Severin, care s-a dovedit a fi alegerea potrivită pentru părinți.

Cum am reușit să transpunem acest concept unic în realitate?

În cadrul Avantgarde Trust suntem într-o continuă căutare de a ne diferenția și a oferi clienților noștri experiențe însemnate. Cu ajutorul partenerilor noștri de încredere de la Avantgarde Events, am reușit să cumpărăm și să integrăm toate elementele dorite de clienți, inclusiv personaje de jungle, animale de pluș - girafe și zebre, accesorii din ratan și lemn, frunze exotice naturale, baloane cu heliu din shop Avantflor și coșuri din ratan. Chiar dacă nu am găsit inspirație în fotografii existente și am creat conceptul de la zero, am investit toată pasiunea, experiența și creativitatea noastră pentru a oferi un decor unic, elegant și memorabil. Fiecare detaliu, de la designul și aranjamentele florale realizate de către talentata echipă de la Floraria Avantgarde, până la expunerea și aranjarea dulciurilor în candy bar, a fost gândit și organizat cu atenție, pentru a crea o atmosferă autentică cu veridicitatea farmecului tropical. Locația nu a fost în mod necesar un spațiu care să ne ajute pentru realizarea acestui eveniment, dar noi credem că „paradisul poți să-l descoperi în detalii”. Astfel, am reușit să transformăm fiecare element decorativ existent în restaurant într-un paradis tropical pentru micuțul Luca Nicolas și invitații de la această petrecere de botez. Fiecare element decorativ a fost atent plasat și aranjat pentru a potența o atmosferă luxuriantă, vibrantă și captivantă. Cu fiecare eveniment planificat de mine și echipa mea, am observat o evoluție în abordarea noastră organizatorică și în stilizarea tematicii.
Ne ambiționăm să oferim mereu cele mai bune servicii și să împlinim cerințele din contractul de eveniment încheiat cu clienții noștri, adaptându- ne la cerințele și preferințele lor singulare. Organizarea unui eveniment de botez poate fi o provocare, dar cu o planificare adecvată și luând în considerare anumite etape importante, totul poate decurge fără probleme. Iată o recapitulare a pașilor esențiali în organizarea unui eveniment de botez:

1. Stabilirea unui buget: Primul pas este să stabiliți un buget realist pentru eveniment. Acesta vă va ghida în luarea deciziilor referitoare la locație, decor, meniu și alte aspecte importante.

2. Selectarea locației: Alegeți o locație potrivită pentru evenimentul de botez, luând în considerare numărul de invitați, bugetul și preferințele personale. Asigurați-vă că locația oferă spațiul și facilitățile necesare pentru recepție.

3. Stabilirea datei și a orei: Alegeți o dată și o oră convenabile pentru familie și invitații implicați. Asigurați-vă că acestea sunt stabilite cu suficient timp înainte, pentru a permite invitaților să se organizeze.

4. Trimiterea invitațiilor: Elaborați și trimiteți invitațiile cu informațiile relevante despre eveniment, subliniați data, ora, locația și detalii despre contact. Asigurați-vă că acoperiți toate aspectele importante, precum RSVP (Répondez S'il Vous Plaît) și orice alte cerințe speciale.

5. Planificarea ceremoniei religioase: Colaborați împreună cu preotul pentru a organiza ceremonia religioasă în funcție de tradiția și credințele voastre. Discutați despre ritualuri de botez, muzică și orice alt detaliu important.

6. Decor și design: Alegeți un concept tematic sau un stil de decor pentru evenimentul de botez. Gândiți-vă la culori, elemente speciale și decoruri potrivite pentru o atmosferă festivă instagramabilă. Puteți colabora cu un master în design floral și decor pentru a vă ajuta să creați un aspect coerent și plăcut.

7. Meniu și tort: Decideți meniul pentru petrecerea de botez de după slujba religioasă și asigurați-vă că oferiți opțiuni adecvate pentru toți invitații. Luați în considerare preferințele personale, restricțiile alimentare și nevoile speciale ale invitaților. Nu uitați de tortul de botez, care poate fi personalizat în funcție de tema evenimentului.

8. Muzică și divertisment: Alegeți muzica potrivită pentru ceremonie și pentru petrecere. Poate fi vorba de muzică live, DJ sau playlist-uri pregătite în avans. De asemenea, puteți lua în considerare adăugarea unor elemente de divertisment, cum ar fi un photo booth sau un animator pentru copii.

9. Fotografie și videografie: Asigurați-vă că angajați un fotograf și un videograf profesionist pentru a captura cele mai frumoase momente ale evenimentului. Alegeți pe cineva cu experiență în fotografierea de evenimente și discutați în prealabil despre momentele și detaliile importante pe care doriți să le surprindă.

10. Gestionarea logistică: Asigurați-vă că toate detaliile logistice sunt luate în considerare, cum ar fi aranjarea meselor, scaunele, sistemul de sunet, parcare și alte aspecte importante. În plus, coordonați programul evenimentului pentru a vă asigura că totul se desfășoară în mod fluid.

11. Mulțumiri și urări: După eveniment, nu uitați să trimiteți mulțumiri invitaților și să transmiteți urări de sănătate și fericire micuțului botezat. Acestea pot fi făcute printr-un mesaj personalizat, prin e-mail sau prin felicitări de mulțumire printate și personalizate cu logo-ul firmei tale de Event Planning.


Organizarea unui eveniment de botez implică mult mai multe aspecte și nuanțe care pot să intervină ad-hoc, planificarea în avans și colaborarea cu profesioniști vă pot ajuta să creați o experiență memorabilă pentru toți participanții. Mă bucur de fiecare articol de blog pe care-l scriu, deoarece îmi oferă șansa să le mulțumesc partenerilor noștri valoroși: Hotel Restaurant Elite pentru ospitalitatea lor, Avantgarde Events pentru colaborarea exemplară în realizarea decorului și amenajărilor, Florăria Avantgarde pentru designul floral de excepție, Joy Box pentru baloanele pline de culoare, Sign Box pentru plăcuțele din lemn și numerele de masă personalizate, Cofetaria Timea pentru delicioasele dulciuri și fotografilor noștri talentați, Cătălin Botila și Florin Ștefan, care au surprins cu originalitate cele mai frumoase momente ale acestui botez. Sper că povestea acestui „Tropical Party” v-a inspirat și v-a descris fidel atmosfera plină de exotism și bucurie pe care am creat-o pentru Dana și Mădălin în ziua botezului micuțului Luca Nicolas. Dacă doriți să trăiți și voi astfel de experiențe memorabile, sau sunteți un organizatror de evenimente la început de drum, nu ezitați să ne contactați. Suntem aici să vă ajutăm să transformați visurile voastre în realitate! Pentru mai multe informații despre evenimente speciale și sfaturi din domeniul organizării, vă invit să rămâneți conectați pe blogul meu.

Până data viitoare, vă doresc să aveți parte deevenimente frumoase și pline de bucurie!


Cu bucurie,
Raluca Mîțu Event Planner și Coach